fredag 9. mai 2008

Elsker - elsker ikke

Sist helg var det bow tie (fra kurs med Kaffe Fassett) både tidlig og sent, mest sent egentlig. Det startet veldig lystbetont kveld 1. Jeg skulle teste ut en brette-teknikk for å få sløyfeknutene på plass på en enkel måte, i et stykke stoff...

Siden jeg ikke hadde klart å finne oppskriften på teknikken, bare visste at det fantes en måte, ble hver ferdig bow tie blokk en herlig hokus pokus-opplevelse. Kvelden var 10 blokker lang. Og alt stemte!

Kveld 2 ble resulatet 14 blokker, fremdeles hokus pokus-opplevelse. Klarte å fullføre løpet, med å ta bare to til, bare to til... Så fikk jeg endelig sydd litt i dagslys dag 3, og plutselig hadde jeg sydd 12 blokker til, og var i mål! De stripete sløyfeknutene måtte skjæres på skrått, resten er beskrevet nedenfor. Jeg er rett og slett fornøyd med teknikken. 1/3 av duken er nå sammensydd, resten henger klar på flanellen.

Tror dette blir en duk til verandaen - eller til piknik... På grunn av de stormønstrete stoffene som jeg virkelig liker, men som også kan være litt overveldende å leve med, skal tittelen være Elsker - elsker ikke.

Dette er enkelt å sy, men vanskelig å forklare enkelt... ;-) Her er hele prosessen...
1. Kutt 5 kvadrater til hver blokk, disse er kuttet 3,5".

2. Brett kvadratet som skal bli sløyfeknuten dobbelt, og klargjør for sammensying.

3. Kortsidene av sløyfeknutekvadratet skal syes fast i sømmene når firerblokken syes sammen.

4. Etter to sømmer skal alle stoffbiter henge fast, med sløyfestoffet i midten.

5. For å få pene flate sløyfeknuter MÅ sømmonnene strykes fra hverandre.

6. Legg de to halvsidene av firerblokken midt-mot-midt, og nål fast (sett nåla midt i sømmen). Fisk frem ei lomme fra sløyfestoffet (pass på at du ikke allerede har nålet den fast), og nål den fast kant-i-kant før neste søm.

7. Sy fra midten og ut (med lomma liggende i sømmen).

8. Fisk frem andre ende av lomma, og nål den fast kant-i-kant før siste søm. Sy fra midten og ut (med lomma liggende i sømmen).

9. Og hokus pokus...! ;-)

10. Stryk sømmonnene fra hverandre, og stryk forsiden pent.

Nå er det så sommerlig ute at det trengs en piknikduk ganske kjapt! :-)

5 kommentarer:

Mette sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hege LH sa...

Takk Mette! :-)
Hm, siden du mister 1/2" til sømmmonn på hvert kvadrat... ender du opp med ferdig størrelse på bow tie-blokkene på ca 6" (da blir spisebrikken din 12,5" høy medberegnet lukkekant).

Jeg skal passe på å sy litt i pinsen... ;-)

Mette sa...

Hei Hege - det var veldig lækre farger du hadde satt sammen. Jeg for teste ut beskrivelsen din og se om jeg forstår dette :-)

Tingelingeling sa...

Fasinerende!! Det høres ut som du fant løsningen! Hurra! Jeg lurer på om det blir en "åpen søm" under sløyfa? Ikke søm da, men nåkommerjegikkepåhvadetheter... ønsker lykke til videre og stor mandagsklem!

Hege LH sa...

Hei! Nei, det er merkelig. ;-) Alle sømmonnene til sløyfeknuten kan sees på bildet i punkt 10. Så man kan putte fingeren inn til midten i sløyfa, men der stopper det. Og jeg som skulle sy i pinsa... Artig teknikk!

Jeg skal forresten holde kurs hos dere! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...