lørdag 9. februar 2008

UFO'er i kø

UFO'er har ingen køkultur! Sist helg ble jeg overfalt/distrahert av flere UFO'er på en gang. Jeg var jo godt i siget med Gridlock quilten, da Sweet dreams bare tok en short cut, og gikk over i ledelsen. Selv om jeg jo egentlig holdt på med Festfin frøken etter kurset med Rie Norum. Fredags kveld er stillingen slik: 1. plass: Sweet dreams ferdig topp (skal bli duk). 2. plass: Gridlock quilt sammensydd, unntatt ramma. 3. plass: Festfin frøken (bor fremdeles på isoporplata, men har full utsikt). Og selvfølgelig på hedersplass: Ballonger i regnbuen, 10-åringen har sydd ferdig topp!

Stuntet fra Sweet dreams var egentlig dette: Jeg trodde jeg hadde sydd 5 mønsterblokker og 4 fyll-blokker, og tatt ut stoffer til 4 hjørne-blokker (lik mønster-blokkene). MEN her har "modnings-perioden" vært spesielt vellykket. De 5 mønsterblokkene må ha formert seg, for det var 9 ferdige mønsterblokker i haugen. Da gjensto bare litt puslespill, og sammensying... LETT! ;-)

Har forresten ikke sydd mønsterblokkene etter oppskrifta i boka til Rie, men fant ut en "hurtigmetode" som reduserte kuttebehov for trekanter med 20 stk per blokk, dvs. slapp unna 180 trekanter. Det passet meg fint... (Kun hjørnene av hver blokk er kuttet til trekant.) Men jeg synes blokka er nydelig. Og gøy å sy! Må tenke litt på knapper, quiltemønster og lukkekant.

1 kommentar:

Sølvis blog sa...

Ja sånn kan det gå - quiltene tar over og styrer sitt eget liv. Du kan jo se i bloggen min hva som skjedda da jeg stakk innom sybutikken på Heimdal i går ettermiddag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...