torsdag 11. februar 2010

Strikking pågår 2

Sitter her med EN ny pulsvarmer... dvs. har strikkeplaner om at det skal bli en til på bussturen t/r Oppdal i helga. Og kanskje litt strikking i solveggen...
;-)


Mettes kreative side har strikket MANGE fine pulsvarmere i det siste... Jeg startet med samme utgangspunkt som pulsvarmere til Mettes 10-åring, dvs. 40 masker, men med garntype Mirasol fra Du store alpakka og pinnenr 3,5. Etter en del omganger frem og tilbake bestemte jeg meg for å ikke ha vertikale striper, men ha "vanlige" striper og avslutte med en hullkant. Hullkanten ble ikke noe pen i rettstrikk (dvs. kan brukes til et bånd hvis det skal pyntes litt), så jeg strikket litt videre i glattstrikk før jeg laget enda en hullkant, som ble mer som jeg hadde tenkt. Da var det bare å strikke et par omganger til i glattstrikk, og sy på plass kanten på innsiden. Da blir det en fin taggete effekt.

Jeg er veldig fornøyd med de nye strikkepinnene fra KnitPro innkjøpt på Englandsturen. :-)

Det geniale er at det er pinner i mange størrelser som kan kombineres med wire i ulike størrelser! Denne gangen brukte jeg pinnenr. 3,5 (minste størrelse) sammen med wire slik at det ble lengde 60 cm på rundpinnen (minste størrelse). Neste gang kan jeg kombinere med noe annet... Vel, det var jo helt uimotståelig med fargerike pinner på lilla wire... ;-)

Dessuten er jeg såvidt igang med et lite broderi/stitchery-prosjekt. Foreløpig er det et lilla hjerte på lys bakgrunn, etter Valentines-mønster fra Kviltstina.

2 kommentarer:

Mette sa...

Jeg vil også ha knitpro-sett! BUUUU.
Så fin den ferdige pulsvarmeren ble da! Lekkert med to rader hullkant.
Er det et stoff som er blått med hvite prikker som du har brukt som bakgrunn - eller en duk? --Mette

Hege LH sa...

Tja, det er faktisk en voksduk som jeg kjøpte til spisestuebordet fordi jeg skulle ta frem symaskinen, og sitte der med kreative prosjekter mens jeg ventet på syrommet... Men nei, symaskinen har ikke vært i jobb på lenge, lenge. Men snart! ;-)

Er veldig fornøyd med at duken kostet 25 kr/meter på Stoff & Stil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...