lørdag 30. januar 2010

Strikking pågår...

Det er mulig at det er vinterkulda som gjør det...

... quiltedamene strikker og strikker... til og med jeg! Dvs. jeg strikker bare små ting da, f.eks en hals.

Det gikk veldig greit helt til jeg hadde strikket opp 5 nøster Silka Alpaca på pinne nr 5, og syntes at nå måtte det jo være en stor nok hals... det viser seg at det er en liten poncho jeg holder på med! ;-) (Drops modell nr 20-115, liten poncho strikket sidelengs med strukturmønster) Jeg har kommet til 1. monteringsfase... og kikket meg rundt etter ei stor kraftig nål for å sy sammen sømmen bak. Men hvordan finne ei nål når man nettopp har flyttet...? Sånne store nåler har jeg ikke helt kontroll på. Måtte ut på nærmeste matbutikk og kjøpe noen nåler i kveld, bare så jeg ikke stopper opp når jeg er i siget...


Det første jeg fikk brukt den nyinnkjøpte nåla til var å feste de 2 trådene som gjensto på gutteskjerfet nedenfor. Oh yeah, det er fullført! Hvis kulda fortsetter blir det nok brukt straks. ;-)


Skjerfet er resultat av at jeg kjøpte (!) et lekkert turkis strikket pledd på Rennebumartnan. Originalen er strikket i et islandsk (?) ullgarn som jeg ikke vet noe om. Min egen miniatyrversjon ble stor nok til å bli et skjerf, da hadde jeg klekket mønsterkoden og var helt fornøyd. Å strikke et par meter til (i full bredde) var utelukket... ;-)

Da er jeg straks på vei til London. Er spent på om det kan være noe quilte- eller strikkeinspirasjon der... :-)

6 kommentarer:

Heggvoll sa...

Kjekt å se at det er flere quiltedamer som har lagt bort/skifta ut symaskina med strikkepinnene nå i kulda. Og ja , quiltenåler enger seg dårlig til å feste strikkegarnender med. Flott skjerf ble det i hvert fall. god tur til London.

Sølvis blog sa...

Sorry - forrige kommentar var fra meg, så ikke at det ikke var jeg som satt innlogge her

Hege LH sa...

Hehe, takk for kommentarene. ;-) Har fått dekket shoppingbehovet ganske godt, så i morgen blir det sightseeing.

Mette sa...

Neimen neimen -- så lækker halsen ble! Ett bilde med halsen rundt halsen på eieren kanskje? Og skjerfet var nydelig - det ser veldig intrikat ut!

Heges quilte- og strikkeblogg sa...

Så artig at du har kommet i gang med blogginga igjen, Hege. halsen blir kjempefin, gleder meg til å se den i virkeligheten. Klem, Hege

Hege LH sa...

Ja altså, halsen/ponchoen er ikke ferdig, mangler selve "halsen" på den. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...