tirsdag 28. juni 2011

Silk Garden

Plutselig har jeg strikket et sjal...! Det er jo bare et øyeblikk siden jeg SA at jeg ikke hadde noen planer om akkurat det, men det var FØR jeg kom over noen vidunderlige nøster med NORO Silk Garden Sock Yarn. Og dette garnet har jeg lenge hatt lyst til å bli kjent med! :-)

Garn NORO Silk Garden Sock Yarn, farge S321

Jeg lette på nettet etter et passende prosjekt å bruke garnet i, og kom over en enkel og grei beskrivelse på rillestrikket Baktus-sjal hos Hedvigs blogg. Og ikke bare det, jeg lærte også en ny metode for å øke masker, med å øke både i fremre og bakre del av første maske. Ikke et hull i sikte med denne metoden! :-)

Garnet minner faktisk litt om Drops Delight som jeg har brukt mye i det siste... til hekling. Garntykkelsen endrer seg kraftig innimellom, men i dette prosjektet var det egentlig et pluss med litt variasjon (stort sett var garnet tykt akkurat der fargen var klarest). Også NORO-garnet har noen herlige lange fargeoverganger, og det er nettopp det jeg stadig jakter etter i garnjungelen.

Jeg har strikket med pinne 4, økt fra 3 til 79 masker, før jeg reduserte ned til 3 masker igjen, og lengden på sjalet endte opp med å bli akkurat passe. ;-) NORO Silk Garden var litt "trått" å strikke med, men etter et par pinner med tilvenning, synes jeg det var kjempegodt. Utfordringen var å holde styr på på hvilken pinne jeg skulle øke/felle masker... spesielt i sene kveldstimer på ferie i Spania, da trodde jeg jeg hadde strikket meg helt bort. Men nå tror jeg at det er riktig likevel... er nesten overbevist om det. ;-)

I dette tilfellet gjorde det heller ingenting at ikke garnet var helt forutsigbart... en skjøt her og der gjorde at jeg ble veldig fornøyd med den linfargete-brun-turkis-brun-turkise starten...

Fotograf: Hagen

Og jeg var ikke helt glad da fargene snudde til rosa. Jeg vurderte å kutte tråden der og da. Og enda verre var det da alt ble grønt. Ikke fordi jeg ikke liker fargene, men jeg var jo i brun-turkis stemning... :-) (Og har allerede et sjal i rosa og grønt.)

Fotograf: Hagen

Men så ga jeg opp all motstand, og lot garnet utvikle seg i sitt eget tempo... for fargeovergangene var jo SÅÅÅ FINE!

Sjalet ble strikket litt større fordi jeg ønsket å ha det lyse feltet der sjalet er bredest (hvis ikke ville det blitt et grønt eller rosa sjal, tenkte jeg). Nå ser jeg at grønt bare forekom èn gang, mens rosa ble med hele tre ganger. Dette skyldes at det var slutt på nøstet da grønt skulle komme for andre gang.

4 kommentarer:

RandiA sa...

Her var det mange flotte bilder....fine farger og komposisjoner. Lekkert! Skikkelig kunst-utstilling jo.

Hege LH sa...

Takk Randi! Det er vel på tide å oppdatere litt her... ;-) jeg har jo faktisk både strikket og sydd litt siden sist.

Aud sa...

Dette ble fint!
Har lenge tenkt på å strikke et sjal, kanskje denne oppsriften passer som sofa-TV-syssel. ;)

Ha et flott nyttår!

Klem,
Aud

gerdh sa...

Å! Så inspirerende. Her vil jeg gjerne følge. Heklekunsten satt sammen med hagens design og farger er en fryd for øye og sjel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...