søndag 8. juni 2008

Oldemors rosa stue

For snart 12 år siden var jeg for første gang på visitt i gammelhuset på slektsgården, der morfar vokste opp for 100 år siden. Det var en visuell opplevelse og overraskelse å se oldemors knallrosa stue! Det hadde jeg aldri forventet å finne bak den grå værbitte fasaden. Vel hjemme igjen, og uten noe foto av huset, prøvde jeg å gjenskape følelsen av huset i lappeteknikk. Jeg ønsket å bevare de rosa stueveggene for alltid!

Jeg sydde ei husblokk med tilhørende rosa rammer i tømmerkoie-teknikk (log cabin) som gjenspeilte de rosa tømmer-veggene i stua. Jeg syntes å huske at det var to etasjer, og plasserte noen vinduer i den grå fasaden. Vinduene så jeg for meg med blondegardiner og blomster. Stua fikk blondegardin med rosa stoff bak!

Endelig har jeg vært på gjenvisitt! Og da fikk jeg bekreftet at jeg ikke har fotografisk hukommelse. Dvs. det rosa/grå fargeuttrykket var godkjent, men vindusplassering og dører hadde gått meg hus forbi. ;-) Mulig jeg hadde tenkt å lage en vinkel over døra, når jeg tenker meg om. Men det hadde jeg i alle fall glemt nå.

Fant forresten noen gamle lønneblads-blokker (maple leaf) som kunne passe inn i prosjektet. De har nemlig både fargen fra stua og inngangs-partiet.

Og stua er fremdeles like rosa og flott!
:-)

Dette bildet er av en av damene som vokste opp her, tror hun er min gammeltante. Bildet henger på stua.

2 kommentarer:

Sølvis blog sa...

Så spennende. Fikk du tatt noen bilder inne nå da? Er jo litt spent på å se dem også da... Maple-leaf'en er flott.

Hege LH sa...

Dagens interiør er litt diverse, og ikke vårt. Men har et bilde med litt vegg og en gammeltante, som jeg kan putte i bloggen... :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...